Dergi hakkında bilgi.
Çalışmalarda 12 punto TIMES NEW ROMAN yazı karakteri kullanılmalıdır. Sayfa kenarlarından 2,5 cm boşluk bırakılmalı ve satır aralığı 1,0 olmalıdır.
Metinde paragraflar için girinti olmayıp sola yaslı yazılmalı, paragraflar arasında 12 nk boşluk olmalıdır (Satır boşluğu bırakılmamalıdır).
Bir çalışma 25 sayfayı aşmamalıdır. Ekler bu 25 sayfaya dahil değildir.
Makalenin başlığı büyük harflerle, kalın ve sayfaya ortalı olmalıdır. Türkçe başlıktan sonra bir satır boşluk bırakılarak İngilizce başlık yer almalıdır.
Yazarların tam adları, unvanları, çalıştıkları kurum bilgileri belirtilmeli, kalın ve italik olmalıdır.
150-250 kelime arasında Türkçe ve İngilizce özet olmalıdır. Türkçe ve İngilizce özetler alt alta gelecek şekilde hazırlanmalıdır. Özette atıf kullanılmamalıdır.
Anahtar kelimeler 3-7 kelime arasında olmalıdır.
Nicel ve nitel çalışmalar 1.GİRİŞ, 2.YÖNTEM, 3. BULGULAR, 4. TARTIŞMA, 5. SONUÇ ve ÖNERİLER bölümlerini içermelidir. Yöntem kısmında Örneklem/Çalışma Grubu, Veri Toplama Araçları ve çalışmanın içeriğine göre varsa işlem alt bölümleri bulunmalıdır. İkinci derece başlıklar yalnızca baş harfler büyük olacak şekilde yazılmalıdır.
Miten Giriş bölümünden itibaren iki sütun olarak düzenlenmelidir. Tablo veya şekiller metinde tek sütun olarak ortalanmış biçimde yerleştirilmelidir.
Metin içinde kaynak gösterimi yazar soyadına göre sıralanmalıdır (Tezel Şahin ve Özyürek, 2010; Wolfinger, 2003; Yazıcı, 2010). Üçten fazla yazar ismi olan kaynaklar (Özyürek vd., 2012), bir kaynak içindeki başka bir kaynaktan yapılan aktarma ise (Kandır ve Alpan, 2008’den Akt. Bartan, 2010) şeklinde gösterilmelidir.
Kaynaklar dizini, yazar soyadlarına göre harf sırasına uygun olarak sıralanmalıdır. Kaynaklar dizininde yazar soyadı, adının baş harfi kalın ve italik olarak yazılmalıdır. İnternet adresleri http://www ile başlayan tam adres olarak verilip, erişim tarihi yazılmalıdır.
Örnek Kaynak Yazımı:
Kitap;
ARSEVEN, A. D. (2001). Alan Araştırma Yöntemi. Gündüz Eğitim Yayıncılık, Ankara.
Kitap içinde bölüm;
YILDIZ, G. (2003). “Bütünsel Dil Yaklaşımı”. M. Sevinç (Ed.), Erken Çocuklukta Gelişim ve Eğitimde Yeni Yaklaşımlar (s.116-124). Morpa Kültür Yayınları, İstanbul.
Makale;
AKSAN, N. ve SÖZER, M. A. (2007). Üniversite Öğrencilerinin Epistemolojik İnançları ile Problem Çözme Becerileri Arasındaki İlişkiler. Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi, 8(1):31-50.
Tez;
BİLAL, G. (1984). Demokratik ve Otoriter Olarak Algılanan Anne Baba Tutumlarının Çocukların Uyum Düzeylerine Etkisi. Yayımlanmamış Doktora Tezi, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara.
İnternet;
GÜÇRAY, S. (2003). The Analysis of Decision Making Behaviors and Perceived Problem Solving Skills in Adolescents, The Turkish Online Journal of Educational Technology, 2(2). [Erişim: http://www.Tojet.Net/Articles/225.Htm, 07 Nisan, 2012].