Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi

Yıl 2013 , Cilt , Sayı 36

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Kayseri’de hizmet veren özel ilköğretim okulu öğretmenlerinin çatışma faktörlerinin ve çatışma yönetimi stratejilerinin analizi

Yazar kurumları :
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü1
Görüntülenme :
832
DOI :
Özet Türkçe :

 Çatışma kavramı insanın var olduğu her yerde mevcut olan ve varlığını yaşamın her alanında hissettiren bir olgudur. Kavram, farklı bilim dalları tarafından araştırılmış, sebepleri ve sonuçları üzerine literatürde çok sayıda araştırma yapılmıştır. Çatışma kavramı geleneksel görüşte tehlikeli ve ortadan kaldırılması gereken bir kavram olarak değerlendirilirken, modern görüşte -yönetildiği takdirde- örgütler için tetikleyici bir unsur olarak kabul edilmektedir. Bu çalışmada, Kayseri’de hizmet veren özel ilköğretim okulu öğretmenlerinin çatışma faktörlerinin belirlenmesi, çatışma durumlarında uyguladıkları çatışma yönetimi stratejilerinin tespit edilerek, söz konusu stratejilerin kullanımının, öğretmenlerin demografik özellikleri bağlamında farklılaşma durumu incelenecektir.

Özet İngilizce :

The concept of conflict is inevitable and being lived in everywhere. There are lots of surveys on it in different fields of sciences in the literature. The concept evaluated as a dangerous and destructive according to traditional approach while modern approach evaluates it as a chance if managed successfully. In this study, we aim to examine the conflict factors which teachers are facing in private primary school in Kayseri. Also we will try to study on conflict management strategies which teachers use in the conflict process. And finally, we will look at the possible differences between these conflict management strategies and demographic variable of teachers.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :