Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

IIB Uluslararası Hakemli Akademik Sosyal Bilimler Dergisi

Yıl 2011 , Cilt , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Vergi usul kanunu ve türkiye muhasebe standardi-41 çerçevesinde canli varliklara ilişkin amortisman işlemleri ve karşilaştirilmasi

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Selçuk Üniversitesi Akşehir MYO1
Görüntülenme :
871
DOI :
Özet Türkçe :

Genel olarak Türkiye'deki muhasebe uygulamaları konusunda, Türkiye Muhasebe Standartları ile Vergi Usul Kanunu'nda farklılıklar bulunmaktadır. Bu farklılıklardan biri de amortisman işlemlerinde söz konusudur. Bu çalışmanın konusu, tarım işletmelerinde toplam varlıkların içerisinde önemli bir yere sahip olan ve bu nedenle finansal durumun belirlenmesinde büyük öneme sahip olan canlı varlıklara ait amortisman işlemleri ve Türkiye'de uygulanan amortisman işlemleri ile bunlara ilişkin TMS-41 ile yapılan düzenlemeler ve farklılıklar oluşturmaktadır. Bu çalışmanın amacı ise, Vergi Usul Kanunu ile TMS-41'de canlı varlıkların amortisman işlemlerine ilişkin olarak benimsenen yaklaşımları karşılaştırmalı olarak incelemektir.

Özet İngilizce :

In general, there are differences between Turkish Accounting Standards, Tax Procedure Law in terms of accounting procedures in Turkey. One of these differences is about depreciation procedures. This paper deals with depreciation procedures concerning biological assets, depreciation procedures applied in Turkey; related differences and regulations made with Turkish Accounting Standards as well as which have a significant place in agricultural enterprises total assets and therefore have an important role in determining financial conditions. The aim of this study is to analyze and compare the approaches about the amortization process of biological assets according to Tax Procedure Law and Turkish Accounting Standard 41.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :