Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Hikmet Yurdu Dergisi

Yıl 2011 , Cilt 4 , Sayı 8

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Hasan kâfi akhisarî nin hayatı ve siyasetname alanı ile ilgili “usûlü’l-hikem fî nizâmi l-alem” adlı eseri üzerine bir değerlendirme

Yazarlar :
Yazar kurumları :
İnönü Üniv. Sosyal Bilimler Ens. Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı İslam Hukuku Bilim Dalı1
Görüntülenme :
684
DOI :
Özet Türkçe :

Siyasetnameler, yazıldıkları dönemin kültürel, toplumsal, siyasal ortamına ışık tutmaktadır. Hasan Kâfi Akhisarî, yazdığı eserde toplumun tahrif olmuş yönlerini anlatmaktadır. Bunun yanında yönetimden reayaya kadar herkesin üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtir. Devletin devamının sağlanması için toplumun aksayan yönlerini tespit etmiş ve çözüm yolları sunmuştur. Günümüz için de geçerli olabilecek bu çözüm yollarına riayet etmek gerekir.

Özet İngilizce :

Siyasetname's are shed light on the period which they were written cultural, societal, political environment. Hasan Kâfi Akhisarî, describes aspects of his compositions have been corrupted society. In addition, from the government to the public should be fulfill the duty on everyone. For continuation of the state, has identified aspects of the shortcomings of society. That may be true for today's need to comply with these remedies.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :