Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Yıl 2010 , Cilt 28 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Matris tipi örgütlerde bireysel performans özgür özpeynđrcđ değerlendirme: 360 derece yöntemi ve hedeflerle yönetim teknikleri đle melez bir yöntem uygulaması

Yazar kurumları :
TÜBİTAK1, İzmir Ekonomi Üniversitesi2
Görüntülenme :
817
DOI :
Özet Türkçe :

Organizasyonlar, günümüzün rekabetçi kosulları içerisinde sürekliliklerini sağlamak için yüksek performans göstermelidirler. Çalısanların performanslarını izlemek, değerlendirmek ve geri bildirim sağlamak, uzun vadede organizasyonun performansı olumlu yönde etkileyeceği için önemlidir. Bu makalede matris yapsınına sahip kurum/kuruluslarda bireysel performans değerlendirme uygulanması amacıyla melez bir analitik yöntem önerilmistir. Gelistirilen yöntem, hedeflerle yönetim ve 360 derece performans değerlendirme tekniklerini birlikte kullanmaktadır. Bu melez yöntem ile çalısanın kisisel özellikleri ve ise iliskin yetkinliklerinin, organizasyonun önceliklere göre yönlendirilmesi amaçlanmakta ve performansın hem kisisel hem de organizasyonun gelisime yönelik izlenmesini sağlamaktadır. Makalede ayrıca uygulama asamasında karsılasılan güçlüklerden de bahsedilmistir. Gelistirilen yöntem bir örnek ile detaylı olarak anlatılmıstır.

Özet İngilizce :

In order to ensure the sustainability in today’s competitive conditions, organisations should betray high performance. Monitoring, assessing the performance of the employees and obtaining feedback are important in the long term since it affects the organisation’s performance positively. In this paper, an analytical and hybrid model is introduced for application of individual performance evaluation in matrix type organisations. The model developed is a combination of management by objectives and 360 degree evaluation techniques. The hybrid model aims at orienting employees’ characteristics and job competencies according to the organization’s priorities yielding monitoring the performance for both individual and organisational improvement. The difficulties confronted during the applications are also discussed in the paper. The model developed is explained in detail by the help of a case study.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :