Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Ensititüsü Dergisi

Yıl 2011 , Cilt 2 , Sayı 4

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Negatif dışsallıkların içselleştirilmesi açısından karbon ticareti

Yazar kurumları :
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı1, Selçuk Üniversitesi, Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu2
Görüntülenme :
869
DOI :
Özet Türkçe :

Negatif bir dışsallık olan genelde çevre kirliliği, özelde ise küresel ısınma, uzmanlara göre karşı karşıya olduğumuz en büyük tehditlerden birisi olarak görülmektedir. İklim değişikliğinin yavaşlatılması için, sera gazlarının emisyonu hızlı bir şekilde düşürülmelidir. Sera gazlarının salınımına sebep olan faktörler uzun vadede ortadan kaldırılmalı, kısa vadede ise kısıtlanmalıdır. Bunun için karbon ekonomik bir mal haline getirilmeye çalışılmakta, dolayısıyla, karbon emisyonu azaltılmak istenmektedir.

Özet İngilizce :

Environmental pollution in general and global warming specifically is considered to be one of the most dangerous treats that we face by experts. To slow down the climate change, the emission of greenhouse gases should be reduced immediately. The factors that cause emission of greenhouse gases should be eliminated in long run and limited in short run. To realize this, Carbon is being worked to be a commodity, thus, negative externality effect is aimed to be reduced by Carbon trade.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :