Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi

Yıl 2008 , Cilt 3 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Bilgi teknolojilerinin girişimcilige etkileri

Yazar kurumları :
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İsletme Bölümü1, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü sletme Ana bilim Dalı2
Görüntülenme :
752
DOI :
Özet Türkçe :

İçinde bulundugumuz yüzyılda, bilgi teknolojilerinin günlük hayatımızdaki degeri her geçen gün biraz daha artmaktadır. Bilgi teknolojilerinin yüksek hızda bilgi transfer edebilmesi, fiziksel uzaklık ve zaman kısıtlaması olmaması, yüksek seviyede esnekligi isletmelerin is yapma biçimlerini degistirmektedir. Bu degisimlerden girisimciligin de etkilenmemesi mümkün degildir. Bu makalede, bilgi teknolojilerinin girisimcilik üzerindeki etkileri incelenmeye çalısılmıstır. Çalısma kapsamında öncelikle literatür arastırması yapılmıs, daha sonra kuramsal bilgiler ısıgında bir örnek olay incelenmistir.

Özet İngilizce :

In recent century, value of information technologies in our daily life is increasing everyday. High speed information transfer capability, lack of physical distance and time restriction, high elasticity features of information technologies change work procedures of corporations. It is not possible for entrepreneurship not to be affected by those changes. In this article, it was aimed to investigate the affects of information technologies on entrepreneurship. Within the scope of the study, first a literature survey realized and after that in the light of theoretical information, a case has been investigated.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :