Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi

Yıl 2012 , Cilt 7 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Avrupa birligi ülkelerine hareketlilik gerçeklestirmis ögretmenlerin avrupa birligi egitim ve gençlik programlarına yönelik görüsleri

Yazar kurumları :
Mersin Üniversitesi1
Görüntülenme :
711
DOI :
Özet Türkçe :

Bu arastırmanın amacı, Mersin l merkezinde görev yapan, 2005-2008 yılları arasında Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programı (A.B.E.G.P.) Projeleri kapsamında görev almıs ve hareketlilik gerçeklestirmis ögretmenlerin, bu projelerin Türk Egitim Sistemine ve akademik gelismisliklerine olan katkısı ile proje döngüsü sürecinde yasadıkları sorunlar ve çözüm önerileri hakkındaki görüslerini ortaya koymaktır. Arastırma betimsel bir çalısma olup “tarama” modeli kullanılmıstır. Arastırmanın evrenini 2005-2008 yılları arasında A.B.E.G.P. Projelerinde yurtdısı hareketlilik gerçeklestirmis 42 ögretmen olusturmustur. Elde edilen bulgulara göre proje yararlanıcısı ögretmenler A.B.E.G.P. Projelerinin, Türk Egitim Sistemi’ne ve kendi akademik gelismisliklerine yönelik olumlu katkıları oldugunu ifade etmislerdir. Ayrıca ögretmenler proje döngüsü sürecinde karsılastıkları sorunlar ve çözüm önerilerini de ortaya koymuslardır.

Özet İngilizce :

The aim of this research is to portray the aspects of project attendant teachers about the favorable contributions of European Union Education and Youth Programmes (EUEYP) Projects to Turkish Education System and the teachers’ experiences relating to project cycle management. The research was a descriptive study and survey model was used. The results showed that the teachers believe in that EUEYP Projects made favorable contributions both to Turkish Education System and academic developments of themselves. Finally, the teachers manifested the problems and solution offers they faced within project cycle management.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :