Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi

Yıl 2007 , Cilt 2 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Anadolu güzel sanatlar liseleri müzik bölümü ile diğer liselerden mezun öğrencilerin müzik öğretmenliği programı özel yetenek giriş sınavındaki başarı durumlarının incelenmesi

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Kırıkkale Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi1
Görüntülenme :
750
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalısmada, Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri’nin Müzik Bölümleri ile diger liselerden mezun olan ögrencilerin Müzik Ögretmenligi Programı Özel Yetenek Giris Sınavı Birinci Asaması’ndaki basarı ve basarısızlıklarını degerlendirmek amaçlanmıstır. Bu amaçla, sınava giren 544 adayın her birinin sınavın asamalarındaki soru tipleri olan iki ses, üç ses, dört ses, ezgi ve ritim tekrarında verdikleri cevaplar, bes jüri üyesinin puanlarının ortalaması alınarak degerlendirilmis ve adayların hangi soru tiplerinde basarılı ya da basarısız oldukları tespit edilmistir. Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölüm’ünden mezun olan 253 aday ile diger liselerden gelen 291 adayın basarı basarısızlık degerlendirmeleri karsılastırıldıgında Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri’nden mezun adaylarla diger liselerden mezun adaylar arasında anlamlı bir basarı farkının bulunmadıgı saptanmıstır.

Özet İngilizce :

This study evaluates the success of the students who graduated from the Music Departments at the Anatolian Fine Arts High Schools in the first level of the Qualifying Exam for Music Teacher Education. The total number of students who took the qualifying exam was 544. Each candidate answered the questions consisting of twovoice,, three-voice, four-voice, melody, and rhythm repeating at different levels of the qualifying exam and their answers were evaluated by panel of 5 jurors. The results of 253 students who graduated from the Anatolian Fine Arts High Schools are compared with the results of those 291 students who graduated from regular high schools. It is concluded that there is not a significant difference in succeeding in the qualifying exam between the candidates from the Fine Anatolian Art High Schools and the ones from the regular high schools.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :