Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Yıl 2011 , Cilt 12 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Communication of interagency networks of public health and law enforcement institutions during emergency situations: the usa case

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu 1
Görüntülenme :
687
DOI :
Özet Türkçe :

This article examines the importance of communication among agencies which play a part in emergencies and of interagency coordination in today's turbulent environment. Human beings have still been experiencing many natural and biological disasters in the world. These disasters gave many tough lessons to public managers and they experienced many difficulties in coordinating disaster response efforts. Extensive communication must be performed efficiently by organizations which take decisions during emergencies. Even if, hierarchical networks do efficiently in routine conditions, they function inadequately in dynamic settings of emergencies. In short time, it's survival for the network to keep its interoperability as not obtaining any failure. Therefore, mutual collaboration and understanding for the future needs of disaster response efforts must be expanded by public health and law enforcement institutions as illustrated with the USA case in the article.

Özet İngilizce :

Bu makale, acil durumlarda rol almakta olan kamu örgütleri arasındaki iletişimin ve günümüzün değişken ortamında örgütlerarası koordinasyonun önemini incelemektedir. İnsanlık halen dünyada meydana gelmekte olan pek çok doğal ve biyolojik afetleri yaşamaktadır. Bu felaketler, kamu yöneticilerine çok zor dersler vermiş ve onlara felaketlere karşı koyma faaliyetlerinin koordine edilmesinde oldukça fazla güçlükler yaşatmıştır. Yaygın iletişim, acil durumlarda karar alacak örgütler tarafından etkin bir şekilde sağlanmalıdır. Hiyerarşiye dayalı ağbağlar rutin durumlarda verimli bir şekilde çalışsalar bile acil durumların ortaya çıkardığı dinamik ortamlarda yeterli şekilde fonksiyonlarını yerine getiremezler. Kısa sürede, bir ağbağın herhangi bir zaafiyete maruz kalmadan işlerliğini koruyabilmesinin hayati önemi vardır. Bu yüzden, felaketlere karşı koyma ve geleceğe ait ihtiyaçların karşılanmasında, kamu sağlığı ve kanun uygulayıcı örgütlerin karşılıklı işbirliği ve anlayışı, makalede anlatılan ABD örneğinde olduğu gibi geliştirmeleri gerekmektedir.

Anahtar kelimeler :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :