Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Yıl 2006 , Cilt , Sayı 21

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Mustafa satı bey’e göre öğretmenlik mesleği

Yazar kurumları :
Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü1, Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü2
Görüntülenme :
856
DOI :
Özet Türkçe :

II Meşrutiyet döneminde yapmış olduğu öğretim ve yönetim görevleriyle Türk eğitim tarihi sayfalarında eşsiz bir yer edinen Mustafa Sâtı Bey, yazmış olduğu eserlerde ve makalelerde eğitimci yönü gereği öğretmenlik mesleğinin nitelikleri ve bir öğretmende bulunması gereken temel özelliklerin neler olması yönündeki fikirlere geniş ölçüde yer vermeye çalışmıştır. Bu çalışmada da Mustafa Sâtı Bey'in öğretmenlik mesleğine ilişkin görüşlerine yer verilmeye çalışılmıştır. Mustafa Sâtı Bey'in öğretmenlik mesleğinin özelliklerine ilişkin fikirlerinin bir kısmının günümüz eğitim sisteminde de hala geçerli olduğu gözlenmiştir.

Özet İngilizce :

In this study Mustafa Sati Bey 's ideas on teaching profession were analyzed. Mustafa Sati Bey, who has a unique position in the Turkish education history due to his teaching and administration struggles during the II Constitutional Period, dealt largely with the issues such as the characteristics of teaching profession and the qualities a teacher should have .in analyzing Mustafa Sati Bey's ideas on teaching profession, It is observed that some of his ideas on this issue are still! relevant for today 's education system.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :