Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Yıl 2005 , Cilt , Sayı 18

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

A phenomenological approach to remainings of the traditional turkic aspects in the popular life concerning death customs in modern day turkey

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi1
Görüntülenme :
718
DOI :
Özet Türkçe :

Türkiye’de Müslümanlar, bir takım inanç ve uygulamaları günlük hayatlarında ortaya koymaktadır. Evrensel dinlerin hoşgörüsü dahilinde yaşatılan bu olgular, Kitabi İslam’ın temsilcilerinin “din dışı”, “hurafe”, “batıl” gibi değerlendimeleri sonucunda dışlanmaya çalışılmaktadır. Ancak değişik zaman ve coğrafyadan geçerek günümüze ulaşan bir çok halk inançları, evrensel dinlerin “başka kültürel olguları kendi içinde hazmedebilme özelliğine” en geniş bir biçimde sahip olan İslam’ın içinde, başka coğrafyalarda olduğu gibi Türkiye’de de yaygın olarak yaşadığı gözlemlenmektedir.

Özet İngilizce :

In Turkey, The Muslims believe and perform some kind of popular beliefs and practices. These phenomena are being rejected as ‘superstitious’ and ‘false’ or ‘pernicious innovations’ by the represantatives of official Islam However, it is observed that popular beliefs and practices are commonly being lived in Turkey, as in other Muslim societies, regarding to tolerance of universal religions as “uniforming other or different religious phenomena”

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :