Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Erciyes İletişim Dergisi "Akademia"

Yıl 2010 , Cilt 1 , Sayı 3

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Uluslararası enformasyon akışında etkilenen taraf olarak azerbaycan’ın durumu

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Bilinmiyor1
Görüntülenme :
754
DOI :
Özet Türkçe :

70 senelik Sovyetler Birliği döneminde her alanda olduğu gibi medya ve habercilik alanında da merkez güdümünde bağımlı bir faaliyet içerisinde olan Azerbaycan’ın bağımsızlıktan sonra uluslararası enformasyon akışındaki yeri ve bu düzen içerisinde etkilenen taraf olarak durumunun araştırılması tek yönlü enformasyon akışının tartışılması açısından da önem taşımaktadır.
Bu kapsamda ülkenin görsel yayıncılık, basın ve habercilik alanının tartışıldığı ve incelendiği çalışmada, uluslararası iletişim düzeninde oluşan tek yönlü enformasyon akışından Azerbaycan’ın ne derecede etkilendiğinin araştırılması amaçlanmaktadır.
Azerbaycan’ın uluslararası enformasyon akışının tek taraflılığından olumsuz etkilendiğinin bilimsel verilerle kanıtlandığı bu çalışma literatür taraması yöntemi ile hazırlanmış, ayrıca röportaj gibi tekniklerden ve anket gibi ampirik çalışmalardan yararlanılmıştır.

Özet İngilizce :

Azerbaijan, as other area, was under the media and news pressure of Soviet Union of 70 years. The position of Azerbaijan in international news flow after independency and been affected side in the one way communication in the current order is very important.
In this case the purpose of this work, in which media, press and news services of the country are discussed is to investigate and measure the influence on Azerbaijan of one sided information flow in the International Communication field.
This work in which the influence of one sided International Information Flow on Azerbaijan is proved by scientific data was prepared by literatural elimination and was sourced from such techniques as reportage and empirical works as questionarie.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :