Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Erciyes İletişim Dergisi "Akademia"

Yıl 2010 , Cilt 1 , Sayı 4

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Büyük ölçekli etkinlik yönetiminde e-pazarlama çalışmaları: istanbul avrupa kültür başkenti örneği

Yazar kurumları :
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü1, İstanbul Teknik Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu2
Görüntülenme :
731
DOI :
Özet Türkçe :

2010 Avrupa Kültür Başkenti olarak seçilmesi nedeniyle, İstanbul, kendisini tanıtmak ve pazarlamak açısından değerli ve istisnai bir fırsata sahip olacaktır. Büyük bir başarıya ve kâra ulaşabilmek için, özellikle turizm sektörünün İstanbul’da yerleşik önde gelen bütün şirketleri, bütün hedef kitlelere hitap eden e-pazarlama ile ilgili teknolojik ilerlemelere ayak uydurmak zorunda oldukları gerçeğinin farkındadırlar.
Türk turizm sektöründe yürütülen pazarlama aktivitelerinin mevcut durumunu dikkatlice gözden geçirmek ve e-pazarlama araçlarının aktif kullanımına ilişkin dikkate değer yorumlarda bulunmak üzere, bu çalışmada, İstanbul 2010 websitesinin özellikleri, Google sayfa sıralamaları ve geri link (bağlantı) oranları incelenmiş ve İstanbul 2010 ofisinin sorumluları ile mülakatlar yapılmıştır.
Bu çalışma, Avrupa Kültür Başkenti gibi özellikle büyük etkinlik yönetimlerinin hazırlanması için proaktif pazarlama iletişimleri zamanlarında e-pazarlama araçlarının sahip olduğu etkililiği incelemeyi amaçlamaktadır.

Özet İngilizce :

In the light of selection of 2010 European Culture Capital, Istanbul will have a valuable and distinguished opportunity to promote and marketing itself. In order to have great success and profit, especially all the high rank of companies in tourism sector in Istanbul are aware of the fact that they have to keep up with the technological advances in the name of e-marketing towards all target audiences. For scrutinizing the current situation of marketing in Turkish tourism sector and making notable comments for active usage of e-marketing tools, in this study, we studied on the web-site features of Istanbul 2010 project as a mega event management.
This paper aims at researching the effectiveness of e-marketing tools in the times of proactive marketing communications for preparing exclusively big event managements such as European Culture Capital.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :