Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Yıl 2008 , Cilt 7 , Sayı 24

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

üniversitelerin kuruldukları kente katkıları

Yazar kurumları :
Harran Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümü1, Harran Üniversitesi İ.İ.B.F. Kamu Yönetimi Bölümü2, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gevaş M.Y.O3
Görüntülenme :
1473
DOI :
Özet Türkçe :

Günümüz bilgi toplumunun en önemli kurumlarından biri üniversitelerdir. Üniversitelerin temel amacı; kültürü gelistirmek ve yaymaktır. Fakat zamanla bunlara yeni amaçlar eklenmistir. Üniversiteler, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda, kuruldukları kentin, ülkenin, hatta dünyanın gelisimine önemli katkılar saglamaktadırlar. Bu çalısmanın konusu “Üniversitelerin Kuruldukları Kent’e Katkıları”dır. Bu çerçevede, öncelikle üniversite kavramına deginilmis, daha sonra da üniversitelerin genel amaçları ve kuruldukları kente katkıları üzerinde durulmustur.

Özet İngilizce :

One of the most important institutions of today’s information society is the university. The main purpose of universities is the development and distribution of culture. However new objectives have been added to this purpose. Universities make significant contributions to their home cities, and even the world, in the fields of economics and socio-culture. The subject of this paper is “The Contributions to Home Cities of Universities”. In this framework, the concept of university has been mentioned, followed by the explanation of their general purposes and contributions.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :