Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Yıl 2008 , Cilt 7 , Sayı 24

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Turizmde mevsimlik talep dalgalanmalarının azaltılmasında futbol organizasyonlarının etkisi

Yazar kurumları :
Gazi Üniversitesi Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi1, Çankırı Karatekin Üniversitesi M.Y.O.2, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği Ve O.Y.O.3
Görüntülenme :
852
DOI :
Özet Türkçe :

Konaklama isletmeleri diger turizm isletmeleri gibi talepteki mevsimlik dalgalanmaların etkisini en aza indirmek için alternatif faaliyetlerle turizm mevsimi dısındaki (düsük sezon) atıl kapasitelerini degerlendirmeye çalısmaktadırlar. Bu çalısmanın amacı, konaklama isletmelerinin yasadıgı mevsimlik dalgalanma probleminin çözümüne, futbol organizasyonlarının ne derece katkı sagladıgını ortaya çıkarmaktır. Çalısma gerçeklestirilirken konu ile ilgili literatür tarandıktan sonra anket teknigi ile konaklama isletmelerinden veri toplanmıstır. Futbol takımı agırlayan konaklama isletmeleri, mevsimlik talep dalgalanmalarının olumsuz etkilerinin azaltılmasında, futbol organizasyonlarının kısmen etkili oldugunu belirtmislerdir.

Özet İngilizce :

Like the other tourism establishments, accommodation establishments are trying to evaluate their inert capacities in the cheap season with alternative activities in order to decrease the seasonal fluctuation to the least in demand. The aim of this study is to find out the amount of the contribution of football organizations to solve the seasonal fluctuation problems of the accommodation establishments. While searching about it, we have collected data from the accommodation establishments with public survey method after we had searched throughly the literature about this subject. Businesses accommodating football teams mention that football organizations are partly effective in reducing the negative effects of seasonal demand fluctuations.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :