Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Yıl 2008 , Cilt 7 , Sayı 23

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Toplam kalite uygulamalarında kalite el kitabının yöneticiler tarafından algılanma düzeyi ve kurumsal işleyişe katkısı: karşılaştırmalı bir araştırma

Yazar kurumları :
Harran Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümü1
Görüntülenme :
581
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalısmada Toplam kalite uygulamalarında önemli bir asama olan kalite el kitabının uygulayıcılar tarafından ne düzeyde algılandıgı ve kalite el kitabının kurumsal isleyise olan etkileri incelenmeye çalısılacaktır. Çalısmada kalite uygulamasına baslayan iki kurum incelenmeye alınmıs ve karsılastırmalı bir degerlendirme yapılmıstır. Çalısmada anket uygulaması yapılarak yönetici konumundaki çalısanların kalite el kitabı algılaması ve uygulamasının kurumsal isleyise olan etkileri belirlenmeye çalısılmıstır.

Özet İngilizce :

In this study, quality document which important stage in total quality practices study how manager is perception and the effects of quality form on corporation process. In this study two public institutions were studied and between two institutions were a comparative evaluations. Questionnaire was applied in study,and how manager is perception and the effects on ınstitutional process of quality document by managers.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :