Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Yıl 2011 , Cilt 10 , Sayı 36

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin 6. ve 7. sınıf sosyal bilgiler öğretim programı ve programın uygulanmasına yönelik görüşleri

Yazar kurumları :
Fatih Üniversitesi1
Görüntülenme :
761
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalısma özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin 6. ve 7. Sınıf sosyal bilgiler programının değistirilmesi, programın içeriği, getirdiği yenilikler, uygulanabilirliği ve uygulama asaması ile ilgili olarak görüslerinin tespitine dayanmaktadır. Öğretmenlerin demografik özellikleri ile belirtilen konular ile ilgili öğretmen görüsleri arasındaki istatistiksel farklılığın ortaya çıkarılması çalısmanın diğer bir amacını olusturmaktadır. Arastırma sonuçları, çalısmanın kapsamında yer alan sosyal bilgiler öğretmenlerinin 6 ve 7. sınıf sosyal bilgiler programının değistirilmesi, içeriği, yeterliliği, getirdiği yenilikler, uygulanabilirliliği ve uygulama asaması ile ilgili oldukça olumlu görüslere sahip olduklarını isaret etmektedir. Bununla birlikte, öğretmenlerin programların uzun soluklu olması ve yeni gelismeler paralelinde ihtiyaç duyulan değisikliklerin süreç içerisinde yapılması, program değisikliğinin alt yapısı hazırlanarak hayata geçirilmesi yönündeki tavsiyeleri dikkate değerdir. Sosyal bilgiler dersleri ve hedeflenen kazanımlar için ayrılmıs olan süre ve ölçme değerlendirme metotlarının uygulanması ile ilgili sorunlar ise, öğretmen görüslerine göre ilgililerin üzerinde durması gereken en önemli konuları olusturmaktadır.

Özet İngilizce :

Nowadays, This study investigates the opinions of the social studies teachers employed in private education institutions regarding the changes of 6th and 7th grade social studies curriculum, its applicability and application process. Investigating the statistical differences between the demographic features of the teachers and the teachers opinions on the program and its applications constitute another objective of the study. The research results suggested that the social studies teachers had quite positive opinions about the program change, content, competence, applicability, and application process. However, the needs for a long-standing program, realizing the necessary changes in the application process, preparing the necessary background before an education reform were addressed by the teachers. Moreover, opinions of the social studies teachers revealed that the time allocated for social studies courses, attainments, and application of assessment and evaluation methods are among the most critical issues that should be mitigated.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :