Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Yıl 2011 , Cilt 10 , Sayı 37

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Organizational structure and organizational behavior ,in the turkish national police: a case study of malatya security directorate

Yazar kurumları :
Turkish National Police Academy, Research Center for Security Management1, Malatya Police Vocational Higher Education2
Görüntülenme :
692
DOI :
Özet Türkçe :

The Turkish National Police (TNP) has been realizing an organizational transformation in the recent years. The diversity of personnel resources, and intensive education and training programs geared up organizational learning process. As a consequence, the TNP has become an innovator public organization that supported its employees with several strategies, tactics, and programs. The innovations also have been changing the facade of the administrative applications throughout the organization; however, the centralized administrative system and top manager oriented administration may prevent future innovative policies, strategies, tactics, and programs. This article explores organizational behavior and organizational structure of the TNP by applying the results of the case study conducted at Malatya Security Directorate (MSD). The researchers applied a survey to the employees of the MSD. The responses to the survey questions were processed with SPSS program of the descriptive statistics method to identify the organizational behavior and structure, and the hierarchy of authority within the MSD. This case study helps researchers to identify how much likely the TNP organizational structure and behaviors would facilitate its officers in the workplace.

Özet İngilizce :

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) son yıllarda örgütsel bir dönüsüm yasamaktadır. Zengin insan kaynakları çesitliliği, yoğun eğitim ve öğretim programları örgütsel öğrenme sürecini hızlandırmıstır. Bu sürecin bir sonucu olarak, EGM, çalısanlarını birçok stratejiler, taktikler ve programlarla destekleyen, yenilikçi bir kamu örgütü olmustur. Yenilikler aynı zamanda örgüt genelinde yönetsel uygulamaların görünüsünü de değistirmistir; yine de, merkezlesmis yönetsel sistem ve üst yönetici odaklı yönetim gelecekteki yenilikçi politikalar, stratejiler, taktikler ve programları engelleyebilecektir. Bu makale Malatya Emniyet Müdürlüğünde (MEM) uygulanmıs olan örnek olay çalısması sonuçlarına dayanarak EGM'deki örgütsel davranıs ve örgütsel yapıyı arastırmaktadır. Arastırmacılar MEM çalısanlarına bir anket uygulamıslardır. Anket sorularına verilen cevaplar MEM'deki örgütsel davranıs ve yapı ile hiyerarsiyi tanımlamak için SPSS programının betimleyici istatistik metoduyla islemden geçirilmistir. Bu örnek olay çalısması arastırmacılara EGM'nin örgütsel yapısının ve davranısının çalısanlarına isyerinde hangi oranda olanak tanıdığını belirlemelerine yardımcı olmaktadır.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :