Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Yıl 2007 , Cilt 6 , Sayı 20

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Kriz dönemlerinde işletme stratejileri ve malatya organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren tekstil işletmelerinde bir uygulama

Yazar kurumları :
İnönü Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümü1, Bilinmiyor2
Görüntülenme :
771
DOI :
Özet Türkçe :

Er veya geç, her isletmenin bir kriz tipiyle karsı karsıya kalması olagan bir durumdur. Krizi basarılı bir sekilde yönetme becerisi, isletmenin yasaması veya yok olması gibi bir farkı ortaya çıkarabilir. Krizden en az zararla kurtulmak için önceden yeterli hazırlık yapılmalıdır. Bunun için sürekli analizler yapılmalı, degisen çevre kosullarına uyum saglanmalı, kriz yönetim planları hazırlanmalıdır. Bazı durumlarda krizler fırsat olarak kullanılabilir. İsletmenin faaliyetinin sürdürülebilmesi için isletme bünyesindeki her birey, krize karsı egitimli ve hazır olmalıdır.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

Sooner or later, every business will be confronted with a crisis of some type. Its ability to manage the crisis successfully can mean the difference between survival and disaster. To recover from a crisis with minimum loss, early preparation is required. continuous analysis, adaptation with the changing environment and crisis management plans should be utilized. In some cases, crisis can provide opportunities. Everybody in an organization should be educated and prepared against crisis for the organizations well-being.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :