Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Yıl 2009 , Cilt 8 , Sayı 27

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Fırsat ve olanak eşitliğinin sağlanmasında bir adım olarak taşımalı eğitim

Yazar kurumları :
Gaziantep/Şahinbey –Anneler İlköğretim Okulu Eğitim Yöneticisi1, Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü2
Görüntülenme :
766
DOI :
Özet Türkçe :

Milli Eğitim Bakanlığı’nın son yıllarda uygulamaya koyduğu en önemli projelerden birisi de hiç kuşkusuz “Taşımalı Eğitim” uygulamasıdır. “Taşımalı Eğitim” uygulamasıyla eğitim sisteminde fırsat ve imkân eşitsizliğinden kaynaklanan sorunlar, asgari düzeye indirgenmeye başlanmış ve öğrenciler arasındaki başarı farklılıkları da bu sayede azalmıştır. Okullaşma oranını olumlu yönde etkileyecek ve eğitime katılımı daha etkin bir şekilde sağlayacak olan “Taşımalı Eğitim” sistemi ile öğrenimlerine devam eden öğrencilerin başarı düzeylerinin arttığı görülmüştür. Bu araştırmadaki amaç; Taşımalı Eğitim uygulamasının öğrencilerin başarıları üzerindeki etkilerinin bulunmasıdır.

Özet İngilizce :

One of the most important projects which is being carried out by the Ministry of National Education is certainly Transported Education System. The problems stem from unequality in educational opportunity and the performance gap between the students started to decrease to minimum level by applying Transported Education System. Transported Education System which affects the schooling rate positively and provides participation to education more effectively has been seen to increase the success level of the students. The purpose of this study is to find out the effects of Transported Education System on the success level of the students.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :