Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Yıl 2008 , Cilt 4 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Uluslararası rekabet gücüne farklı bakışlar

Yazar kurumları :
University of New Brunswick Saint John Marketing Faculty of Business1, Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi2
Görüntülenme :
692
DOI :
Özet Türkçe :

Degisen dünya düzeninde ülkelerin hedefi rekabetçi bir kimlige sahip olup, ülke gönencini arttırabilmek ve vatandasların yasanan degisimden zarar görmeden sahip oldukları zenginlikleri ve refah düzeylerini koruyabilmelerini saglamaktır. Bu düsünceden hareketle rekabet gücünün çok boyutlu oldugu ve bir çok faktörün ülkelerin ve isletmelerin rekabet gücünü etkiledigi konusunda fikir birligi bulunmaktadır. Çalısmada, uluslararası rekabet gücünün farklı görüs açılarıyla nasıl tanımlandıgı incelenip, ulusal rekabet gücünün belirlenmesi için gelistirilen çesitli yaklasımlar üzerinde durulmaktadır. Bu çalısma uluslararası rekabet gücü konusunda bir literatür analizi olarak hazırlanmıstır.

Özet İngilizce :

The final target of all countries in fast changing world is to increase their competitiveness to provide better prosperity and resources to their residents. From the same point, there is a consensus that the competitiveness is a multi dimensional concept and several factors may affect the competitiveness of countries and companies. In this study, we will review different definitions and approaches on competitiveness and related subjects and will summarize these approaches. The study is a literature review on international competitiveness.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :