Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Yıl 2011 , Cilt 7 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Stratejik insan kaynakları yönetimi: kamuda uygulamalar ve türk kamu yönetimi için öneriler

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Soysal Yardımlar Genel Müdürlüğü1, Mersin Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü2
Görüntülenme :
765
DOI :
Özet Türkçe :

Son yıllarda yeni bir disiplin dalı olarak ortaya çıkan stratejik insan kaynakları yönetimi yaklaşımı kamu yönetimi bağlamında da tartışılmakta ve bazı ülkelerde uygulama alanı bulmaktadır. Bu çalışma, öncelikle stratejik insan kaynakları tanım ve unsurlarını kısaca açıklamakta, kamu sektöründeki uygulamalara ilişkin literatürü ABD, Birleşik Krallık ve Avustralya örneğinde özetlemektedir. Çalışma, nihai olarak, stratejik insan kaynaklarının Türk Kamu yönetiminde uygulanmasına yönelik bazı öneriler sunmaktadır.

Özet İngilizce :

As a recently emerged discipline, strategic human resources approach has been widely discussed in the public administration context and adapted in public institutions of several countries. This study, first and foremost, attempts to explain the definitions and elements of strategic human resources briefly. Then, it summarizes the literature regarding the public sector in the cases of UK, USA and Australia. Consequently, it reveals the suggestions on its implementation in the Turkish public administration.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :