Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Yıl 2003 , Cilt 2 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Hint yarımadası’ndaki ve ortadoğu’daki toplumların uluslaşmaları örnekleri işığında, sömürge toplumlarının uluslaşma süreci

Yazar kurumları :
Kırıkkale Üniversitesi1
Görüntülenme :
1159
DOI :
Özet Türkçe :

Yirminci yüzyılda sömürgelikten kurtulan toplumlar, siyasal bağımsızlıklarını kazandıktan sonra ulusal kimliklerini oluşturdular-buna aynı zamanda ulus inşası süreci denilmektedir. Bu süreç sömürgecilik döneminin mirasından etkilenmiştir. Dış etkinin en güçlü olduğu Orta Doğu ve Hint Yarımadasındaki ulus-devletlerde, günümüzde yaşanan sosyal ve siyasal sancılar, bir şekilde ulus inşası sürecinde olup bitenler ile alakalandırılabilir.

Özet İngilizce :

The nations which liberated themselves from colonial rule in the 20th century created their national identity after they had acquired political independence, which is also called the process of nation-building. This process was affected by the legacy of colonialism. In the nation-states of the Middle East and Indian sub-continent, the countries that were exposed to external influence the most, it seems that present political and social pains are somewhat related to what had happened during the process of nation-building.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :