Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Yıl 2012 , Cilt 16 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Cumhuriyet döneminin türk kimliğininin, cumhuriyet ideolojisinin oluştuğu (1923-1950) yılları arasında üretilen resimler üzerinden analizi

Yazar kurumları :
Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi1
Görüntülenme :
1026
DOI :
Özet Türkçe :

Türk toplumunun Cumhuriyet döneminde geçirdiği büyük değişim, bireysel ve toplumsal kimlikleri değiştirdiği gibi, sanatsal olarak da yeni ifade biçimlerini ortaya çıkarmıştır. Bu değişimin dayandığı temel, Türk modernleşmesinin bir aşaması olan Cumhuriyet döneminin ideolojisidir. Cumhuriyet ideolojisinin hedeflediği Batılılaşma, Türk toplumunun tüm kademelerini etkilemiş ve dönüştürmüştür. Bu makalede, Cumhuriyet ideolojisinin oluşum ve yaşama geçiş aşaması olan 1923- 1950 yılları arasında üretilen resimler üzerinden Türk toplumunun bireysel ve toplumsal kimlikleri irdelenecektir.

Özet İngilizce :

The radical changes occurred during the establishment of Turkish Republic, changed the individual and collective identities of Turkish society and created new artistic styles. The foundation of this change lies under the ideology of Turkish Republic which is a part of Turkish modernity. The aim of the Republic ideology, Westernisation affected and transformed all elements of Turkish society. The essay contains a discussion of individual and collective identities of Turkish society, on the paintings produced between the years (1923-1950), that the formation of the ideology of the Republic.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :