Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi

Yıl 2009 , Cilt 64 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Finansal sıkıntılı şirketlerde yeniden yapılandırma süreçleri ve yeniden yapılandırma süreçlerinin seçimini etkileyen faktörler

Yazar kurumları :
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi1, Pamukkale Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi2
Görüntülenme :
903
DOI :
Özet Türkçe :

Finansal sıkıntıdan kurtulmak isteyen şirketler iki yeniden yapılandırma sürecinden birini seçebilir: “Mahkeme dışı özel yeniden yapılandırma” veya “iflas yasaları çerçevesinde mahkeme gözetiminde yeniden yapılandırma”. Mahkeme dışı özel yeniden yapılandırmaların maliyeti genel olarak daha az olmakla birlikte direnme problemi olası yüksektir. iflas sürecinde yeniden yapılandırmanın ise dava ve takiplerin durması, yeniden yapılandırma planının belli bir çoğunluğunun kabul etmesi ile uygulamaya konulabilmesi gibi avantajları yanısıra; maliyetinin daha yüksek olması ve uzun zaman alması gibi nedenlerle şirketler tarafından “son çare” olarak da görülmektedir. Borç yeniden yapılandırma sürecinin seçiminde;şirketteki çıkar çatışmasının yaygınlaşması koordinasyon problemi, likidite sıkışıklığının şiddeti gibi şirket özellikleri de etkili olmaktadır. Bu çalışmanın amacı, yeniden yapılandırma süreçlerinin seçiminde etkili olan faktörleri incelenmek ve ilgili ampirik çalışmaların sonuçlarının özetlendiği bir literatür taraması yapmaktır.

Özet İngilizce :

Firms have two alternative ways of restructuring to resolve financial distress: out-of-court reorganization (workouts or exchange offers mechanisms) and bankruptcy reorganization under bankruptcy codes (court supervised mechanisms). Out-of-court restructuring incurs relatively low costs but has high potential holdout problems. Bankruptcy reorganization under bankruptcy codes provides several benefits for distressed firms, such as: “automatic stay”, “cram down” in bankruptcy reorganization. However, the disadvantages of a formal bankruptcy reorganization are its lengthy process and relatively high costs. Because of the disadvantages of legal bankruptcy reorganization, many firms generally turn to this procedure only as the last resort. Firm’s decision on the choice of debt restructuring method is also influenced by firm characteristics determinants such as interest conflict, severity of a firm's liquidity crisis; extent of creditor's coordination problems. The aim of this study is to investigate determinants of the choice of reorganization procedures and to present the results of related empirical studies.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :