Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Yıl 2006 , Cilt 8 , Sayı 3

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Atatürk döneminde batı’daki olumsuz türk ve türkiye imajını düzeltme çabaları ve türk seyyahin cemiyeti’nin bu konudaki çalışmaları

Yazar kurumları :
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü1
Görüntülenme :
1059
DOI :
Özet Türkçe :

Türklerin ve Türkiye’nin Batı’da yanlıs tanınmasında siyasi, sosyal ve kültürel bir çok etken rol oynamıstır. Bu nedenlere ek olarak Türkiye’ye gelen yabancıların genellikle gayrimüslim tercümanlar esliginde seyahat etmeleri, bu olumsuz imajı daha da derinlestirmistir. Mustafa Kemal Atatürk ise bu eksikligi hissederek tercümanlara çeki düzen vermek amacıyla Türk Seyyahin Cemiyeti’nin kurulması direktifini vermistir. Arastırmamızda 1923 yılında kurulan bu cemiyetin Türkiye’ye gelen yabancılara, Türkleri dogru tanıtmak adına yaptıgı çalısmalar ve Atatürk’ün Türkiye ve Türk imajını düzeltme konusundaki hassasiyeti ortaya konulmaya çalısılacaktır.

Özet İngilizce :

Many political, social and cultural factors have played part in Turks’ and Turkey’s wrong fame in the West. Additionally, foreigners’, who come to Turkey, traveling with non-Muslim translators has deepened this negative image. By feeling that deficiency, Mustafa Kemal Atatürk instructed to found Türk Seyyahin Cemiyeti (Turkish Traveler Association) with the aim of this association, founded in 1923, which were applied to introduce Turks correctly and Atatürk’s sensitivity to redress the image of Turks and Turkey.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :